Om meg    Tidligere hunder    Kurs    Foto   

Om du ønsker å gjengi noen av bildene fra siden her, må du kontakte den som har opphavsretten på bildet. Dette gjelder både de jeg har tatt selv, og de bildene jeg har fått låne.
Bildene er merket med fotografens navn, kennelnavn eller initialer.

Lov om opphavsrett (Lovdata)

* * *


Å interessere seg for fotografering, er vel nesten obligatorisk som hundeeier. Har jo tilgang på verdens vakreste fotomodeller.

Interessen for fotografering har jeg vel hatt siden barneskolen. På ungdomskolen tok jeg valgfag i foto og video, og klarte å lure meg til å bare ha fotodelen. Da gikk det i sort/hvitt fotografering, og vi framkalte selv, så det ble en del timer i mørkerommet på skolen. Dessverre er mye bilder, og noen gamle kameraer etter min morfar gått tapt i flytting.

Jeg fikk mitt første speilreflex kamera for noen år tilbake siden. Et Pentax ME Super. Gammelt, men godt, og det var et fint kamera å starte med.
Dessverre starta kvaliteten på bildene å bli dårligere, og det var på tide å bytte det ut. (Dessuten er film og framkalling ganske dyrt da...).

Kameraet mitt er et Canon EOS350D som jeg anskaffet meg sommeren 2006. Det er et kamera jeg virkelig er fornøyd med på alle måter. Det tar gode bilder, er lett å jobbe med og størrelsen passer meg veldig godt. Kameraet ble solgt sammen med kitlinsa høsten 2009.

Etter hvert lyster man på noe nytt, og bedre noe. Så september 2009 anskaffet jeg meg et Canon EOS 50D. Jeg er veldig fornøyd med dette kameraet, og det er virkelig moro å jobbe med det.

På objektivfronten så er favoritten Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM. Jeg er meget fornøyd med denne linsa, selv om den ikke er så lyssterk.

I tillegg har jeg en Canon EF-s 17-85 mm f/4-5.6 IS USM, som er litt mer brukende i andre situasjoner enn hundefotografering. Romaturen min 2009 ble omtrent bare fotografert med denne. Minuset med denne er også at det ikke er så lyssterk.

Noen av bildene mine har vært publisert i Hundesport, KURer og Furien, samt diverse nettsteder. Men tenkte å starte på "ny frisk", siden jeg ikke har noen fullstendig oversikt fra før av, og lage meg en liten (foreløpig ekstremt kort) skryteliste på hvor bildene mine har vært publisert.

Publiserte bilder fra 2010:
• Noahs Ark nr 2/2010

 
Canon EOS 50D

Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM

Canon EF-s 17-85 mm f/4-5.6 IS USM