Nirm    Bogar    Santi    Wasco    Maxi    Dennis

Wasco var resultatet av min drøm om en stor hund. Han ble født Oktober 1992 hos kennel Arkane i Ski. Drømmen med han var å drive med lydighet og bruks, samt litt utstilling. Men sistnevnte ble ganske fort uaktuelt, da han hadde kun en testikkel og endte opp på nesten 70 cm i mankehøyde.

Wasco lærte hurtig og var en flott hund å jobbe med. Dessverre var han sterkt plaget med voksesmerter i mange mnd. Det var mange rimadylkurer (han ble super til å ta medisiner da...) og perioder i band.

Ved ett års alderen var vi inne til den obligatoriske HD-røntginga. Noe som ikke akkurat var en oppløftende ting. Han ble riktig nok avlest med resultatet HD-A (noe jeg fortsatt lurer på hvordan gikk...), men ene sida av bekkenet var veldig deformert.
Vi var forsatt aktive så godt det lot seg gjøre. Jeg synes at det er bedre å ha et kort men aktivt liv, enn et lengre ett i band. Så vi trente bruks og lydighet.
Han ble en super sporhund, trass i at jeg ikke hadde snøring om hvordan legge spor på en skikkelig måte. Og en ivrig LP hund. Han hadde en enorm motor og arbeidsiver.

Da han var ca 1.5 år starta voldsomme atferdsendringer. De kom og gikk i perioder, og det var virkelig snakk om "dr Jekyll og Mr Hyde"... Det var noen vonde måneder. Vi var runder på runder hos dyrlegen. Og til sist måtte vi la han slippe i en alder av 2 år. Han hadde utviklet hjernesvulst.