Webdesign    Sidens utvikling   

Jeg fikk min første side på nettet høsten 2001. Den omhandlet Bogar, og om mudi generelt. Den ble bygget i FrontPage, og kom seg ut på nettet takket være en av mine studiesamboere. Siden var veldig enkelt bygget opp i rammer.

Denne siden utviklet seg til å bli ganske stor med et par hundre sider (jeg turte aldri å telle de...) og ganske mange bilder.
Størrelsen (og arbeidet det medførte) gjorde at jeg måtte stenge den for en periode, for så å ta den opp igjen i 2004. Jeg valgte likevel å legge den ned igjen vinteren 2005 pga at det tok alt for mye tid å holde den oppdatert.

Da Nirm kom i hus i 2002 fikk han også en egen side. Han passa liksom ikke inn sammen med alle mudiene. Siden har jeg valgt å videreføre denne siden her. Etter at siden hadde vært urørt en god stund pga dårlig internett tilgang, la jeg ut en ny versjon av siden i Mai 2005.

Jeg tok dessverre ikke noe screenshot av de første sidene mine. Hadde egentlig vært moro og hatt, og sett sidens utvikling fra da til nå.
Hvordan denne siden har sett ut siden mai 2005 kan du se her.

Januar 2006 fikk vi egent domene.

I starten brukte jeg FrontPage, men etter hvert gikk jeg over til Dreamweaver. Da jeg fikk ny maskin våren 2008 fikk jeg ikke innstallert dette, så måtte jeg jakte et nytt program. Og entde opp med et enkelt gratisprogram som heter HTML-kit.
Sida lastes om med SmartFTP.
All bildebehandling foregår i Adobe Photoshop.

Tok et kurs i Javaprogrammering på skolen for noen år tilbake, men kom aldri så meget lengre enn å lage et program der man kunne gjette et tall... Men det er mye å hente fra nettet om man bare leter litt.

Sidene er optimert for Mozilla Firefox med skjermoppløsning 1024 x 768. Den vil se noe annerledes ut i Internett Explorer, men ting fungerer der, om enn layouten avviker noe.
Denne illustrerer forresten godt hvor irriterende IE faktisk er med hensyn på webdesign.

Sider jeg har hatt stor nytte av:
Webdesignerskolan
W3 Schools
DHTMLcentral.com
Dynamic Drive DHTML